ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΝΙΚΗΣ-Θερμοπύλες- Πλαταιές- Μαραθώνας-ΦΩΤΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ

                         ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ “Ο ΕΥΧΙΔΑΣ”

                          ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΝΙΚΗΣ   –  GREAT RUN VICTORY  GRV.

        Ένα απίστευτο δρομικό ταξίδι 320 χλμ ολοκληρώθηκε στις 28-30 Αυγούστου 2020.

¨Ενα ταξίδι τιμής και μνήμης, απόδοσης φόρου τιμής στους Έλληνες που πολέμησαν στις τρεις σημαντικότερες μάχες,

Θερμοπύλες- Πλαταιές- Μαραθώνας. Μία ιδέα που εμπνεύστηκε, ονειρεύτηκε, σχεδίασε ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος – Ευχίδας, και κατάφερε να υλοποιησει.

Το δρομικό μταξίδι ξεκίνησε το πρωί της 28ης Αυγούστου από την Μαλεσίνα , σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς. Οι αθλητές έφτασαν στις Θερμοπύλες και μετά από ολιγόλεπτη στάση συνέχισαν για Μπράλο, Αμφίκλεια , όπου τελείωσε το πρώτο κομμάτι-ετάπ και οι αθλητές πήγαν για ξεκούραση στην κάτω Τιθορέα, σε αυτήν την υπέροχη, φιλόξενη κομώπολη.

Την επομένη Σάββατο 29/8 το ταξίδι συνέχισε για Πλαταιές. Οι μηχανές είχαν πάρει μπρος για τα καλά. Η ζέστη ήταν ανελέητη και φτάσαμε στις Πλαταιές το απόγευμα με αρκετή κούραση. Φαγητό και ξεκούραση. ‘Ετσι ολοκληρώθηκε και το δεύτερο κομμάτι-ετάπ.

Το τρίτο  τρίτο κομμάτι Πλαταιές-Μαραθώνας ήταν και πιο ενθουσιώδες αφού πια πλησιάζαμε στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος, αλλά και γιατί ενώθηκε μαζί μας και ο αδελφός σύλλογος Τελμησσός Μαραθώνα ,με  τους φίλους αθλητές Βλάση Καραβασίλη , Μαρία Σταμούλη και Χάρη Γκανάσιο.Ξεκινήσαμε όλοι μαζί το πρωί  της Κυριακής 30/8 από τις ιστορικές Πλαταιές με κατεύθυνση τον Μαραθώνα.

Όλες αυτές τις μέρες στην κάθε εκκινηση, άναβε τιμητικά η φλόγα του Εΰχίδα-Υπεραποστάσεων.

      Πανάξιοι Έλληνες αγωνιστές και συνεχιστές των ηρωικών προγόνων μας οι τρεις αθλητές που έτρεξαν ολόκληρη τη διαδρομή μέσα σε απίστευτο καύσωνα: Αθανάσιος Τζαβές, Βασίλης Παπαδάτος και Γεώργιος Τεμοναεκ Ζαχαριάδης. Όμως εξίσου ακούραστοι ήταν επίσης και οι συναθλητές τους Βλάσης Καραβασίλης ( πρόεδρος του συλλόγου “Τελμησσός” Μαραθώνα) καθώς και η αγαπητή Μαρία Σταμούλη που συνόδευσαν τους προηγούμενους και έτρεξαν το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, Πλαταιές- Μαραθώνα, περίπου 110 χλμ. Στο τελευταίο κομμάτι συμμετείχε επίσης και έτρεξε ένα μεγάλο τμήμα του ο Γκανάτσιος Χάρης.

     Όλοι μαζί τερμάτησαν ξημερώματα Δευτέρας 31/8 στον τύμβο των Πλαταιέων στο Μαραθώνα βαθειά συγκινημένοι. Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συμμετείχαν, στους αθλητές αλλά και συνοδούς γιατί και γι’ αυτούς η κούραση ήταν μεγάλη.

    Θέλουμε να εκφράσουμε  τις θερμότερες ευχαριστίες μας στο Δήμο Λοκρών και ιδιαίτερα στον αντιδήμαρχο κο Αντώνη Καραμίντζιο, στην κα δήμαρχο Αμφίκλειας- Τιθορέας καθώς και  τον αντιδήμαρχο Τιθορέας κο Χρήστο Βαϊτσο, καθώς επίσης και στον  δήμο Θηβαίων και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Πλαταιών κο   κ. Κώστα Γεωργίου.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά την οινοποιεία “Σώκος” για την χορηγεία της διανυκτέρευσης στις Πλαταιές και την Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής για τη χορηγεία του γεύματος και των εδεσμάτων στον τερματισμό.

 Και βέβαια , ευχαριστούμε τον αδελφό σύλλογο Τελμησσό Μαραθώνα και τον πρόεδρο του, συναθλητή και φίλο Βλάσση Καραβασίλη για την άψογη συνεργασία, τη στήριξη και συμπόρευση. Με δική του πρωτοβουλία και μέριμνα χορηγήθηκαν στους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα,καθώς και με δική  του φροντίδα δόθηκε το γεύμα στον τερματισμό.

Είμαστε σίγουροι ότι ο “ Ευχίδας|” και ο  “Τελμησσός” θα συμπορευτούν πολλές φορές στο μέλλον.

Τελειώνοντας, θα ήθελα προσωπικά .σαν εμπνευστής  αυτής της ιδέας ,να εκφράσω τις ευχαριστίες μου μέσα από την καρδιά μου, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν   και την τιμή που μου έκαναν ,όλοι  όσοι συμμετείχαν ή στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο αυτή την προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ όλους και του χρόνου!

                                         Με  θερμούς αθλητικούς χαιρετισμούς

                                         Ο τεχνικός διυθυντής αγώνων του συλλόγου

                                         Αντωνόπουλος Παναγιώτης-Ευχίδας

Σχετικά